Eerst zat er een BL-5C accu in.. Nu een BL-4C? Hoe zit dat precies?
Wij begrijpen heel goed dat het verwarrend kan zijn en leggen het daarom graag uit.
De term BL-5C of BL-4C wordt vaak gezien als een typeaanduiding, terwijl het in werkelijkheid enkel iets zegt over het formaat van de accu.
Ook andere merken zoals o.a. Nokia maken gebruik van dat formaat accu, waardoor klanten ook wel is proberen in Nokia accu in een Fysic telefoon te doen wat dan niet werkt.
Het binnenwerk van de accu is echter compleet verschillend en er zit meer in dan je zou denken.
Bijvoorbeeld wel of geen thermische beveiliging, onderspanningsbeveiliging en zo ja, hoe gevoelig, de plek waar het accucontact zit etc.

Ongeveer hetzelfde heeft te gelden voor oplaadbare batterijen. Het formaat kan AAA zijn, maar tussen oplaadbare AAA batterijen zit veel verschil.
Als je oude oplaadbare batterijen vervangt voor nieuwe en je let niet goed op de waardes kan het zijn dat het product niet goed of zelfs helemaal niet werkt.

het beste is dus om altijd even aan ons te vragen welke accu geschikt is voor welke telefoon, wij helpen graag!
In het geval van de FM-9260 heb je te maken met een toestel die voor beide formaten accu's geschikt is.
Echter zijn de BL-5C accu's die wij nu op voorraad hebben voorzien van een communicatie patroon (telefoons kunnen accu's uitlezen voor informatie als temperatuur etc.) die de telefoon niet kan uitlezen, wat in batterijfout resulteert. De BL-4C is nu de juiste accu voor dit toestel.


Indien er verder nog vragen zijn neem dan contact