Dit is op te lossen door middel van de apps te updaten.

Als u de Google Playstore app opent ziet u boven in het scherm een zoekbalk.  In de zoekbalk aan de rechter zijde ziet u uw account staan. (vaak een kleurig cirkeltje met een letter er in)
Daar mag u op klikken en dat opent een nieuw keuze menu. In dit menu mag u ''Apps en apparaat beheren'' openen.
Onder het kopje ''overzicht'' ziet u verschillende icoontjes.
U mag klikken op de 4 kleine vierkantjes. Vervolgens op ''Apps updaten''
na het updaten zal de contacten app het weer moeten doen.

In sommige gevallen is het nodig om de telefoon opnieuw op te starten om het bovenstaande in werking te zetten.